Det händer i Solberga

En mycket fin artikel i DN

Uppdaterat: 23 apr 2019

Idag fick vi stor uppmärksamhet i Dagens Nyheter, på första sidan och ett helt uppslag i Stockholmsdelen.Reporter Jessica Ritzén kom och hälsade på tillsammans med fotografen Nicklas Thegerström kom och hälsade på vilket resulterade i en, tycker vi, bra artikel i DN.


Solbergabor odlar grönsaker och fisk i källaren

Artikeln fokuserar på att det är några av de de boende som kommer att ta över anläggningen men berättar också lite om hur akvaponik fungerar. Grafiken har man lånat från ett tidigare reportage i ämnet om vår mentor Björn Oliviusson som bl.a. odlar bananer. Därför är det ett bananträd i grafiken men det odlas alltså inte i Solberga.

120 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Det blir sällan som man tror

Svårigheterna att arbeta med nya idéer är lätta att underskatta. Det tar alltid mycket längre tid och det dyker alltid upp oväntade problem, sträckan mellan idé och färdigställande är längre än man tr

Kretsloppsbolaget har konstruerat med demoanläggning för odling av fisk och grönt - akvaponik. Där har vi fisktankar med niltilapia och tre olika typer av odlingsbäddar där vi nu mest odlar basilika och koriander.

Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot alla som vill komma och titta. Därför har vi gjort en liten film som berättar om anläggningen och hur den funkar.

Gröna Solberga är ett EU-finansierat projekt som drivs av IVL Svenska Miljöinstitutet och Stockholmshem. Syftet är att ge företag möjlighet att visa upp och verifiera sina innovativa produkter och tjänster. Vi har själva satsat tip och pengar på att konstruera anläggningen, Stockholmshem har gjort iordning lokalen och IVL verifierar och stöder med sin kompetens och nätverk.